de Verloskundige

Student verloskunde Hanneke Steinmann

Student verloskunde Hanneke Steinmann Hanneke Steinmann is derdejaarsstudent verloskunde aan de Academie Verloskunde Maastricht. In haar blog schrijft ze over haar ervaringen als stagiaire Verloskunde in het Von Voigtlander Womens hospital in Ann Arbor, Michigan, Verenigde Staten!

Een goed begin is het halve werk!

26 april 2019

Daar is hij dan eindelijk! De eerste echte blog over mijn stage in Ann Arbor, Michigan. Volgende week, rond deze tijd, zit ik namelijk écht in The States! Dit is tevens ook de laatste blog die ik in Nederland schrijf, toch een raar idee als je het mij vraagt. In de tussentijd heb ik echter niet stil gezeten en is er een hoop gebeurd. Zo’n stage in het buitenland is namelijk niet alleen een hele leuke en spannende ervaring, er moet ook een hoop geregeld worden. Nu hoor ik de oplettende lezer denken: “maar in je vorige stuk vertelde je dat je helemaal niet over aktetassen en kantoorbanen zou schrijven?” Klopt, dit heb ik inderdaad gezegd! Echter, omdat studeren in het buitenland steeds populairder wordt, wil ik alle “toekomstige buitenland studeerders” een kijkje in mijn “voorbereidingskeuken” geven. Een goed begin is immers het halve werk!

Visum, vliegticket, verblijfplaats, vaccinaties en nog saaier: de verzekeringen

“Gefeliciteerd Hanneke, je mag stage gaan lopen in Amerika!”, na deze zin zijn alle voorbereidingen van start gegaan. Te beginnen met het saaiste, maar wel meest belangrijke stuk, het visum. Amerikaanse visa zijn niet de makkelijkste verkrijgbare visa, maar ook zeker niet de goedkoopste! Naast het invullen van alle vragenlijsten, mag je daarna gelijk een paar honderd euro aftikken, terwijl je visum nog niet is toegezegd. Met een beetje pech, zou het dus zomaar een duur grapje kunnen zijn.

Na deze papierwinkel mocht ik naar het Amerikaans consulaat in Amsterdam. Met alle ingevulde papieren, paspoort en pasfoto’s die voldeden aan de Amerikaanse eisen (ik had geen idee dat hier verschil in kon zitten) heb ik daar een aantal gesprekken moeten voeren. Bij het laatste gesprek kwam de verlossende zin: “Your visa has been approved!”. Ik wist niet dat ik van een zin met vijf woorden zo blij kon worden! Na deze spannende ochtend kon een goede lunch in Amsterdam natuurlijk niet ontbreken en wat eet je dan, juist, American pancakes!

Na het visum konden alle andere dingen geregeld worden zoals het vliegticket, de verblijfplaats in Ann Arbor, vaccinaties en een nog saaier stuk dan het visum, de verzekeringen. Daarnaast heb ik nog een aantal online trainingen/cursussen moeten doen, waar het ziekenhuis in Ann Arbor om vroeg.

Qua verzekeringen heb ik best veel moeten doen. Amerika is een moeilijk land wat betreft verzekeringen. Het komt er in ieder geval op neer dat ook die, na veel wikken, wegen, bellen, mailen en hier en daar wat gevloek, geregeld is. Mocht je ooit je verzekeringen moeten regelen voor het buitenland, bel iedereen lekker als je bij iemand in de auto zit, de auto rit is dan in no time voorbij en ook nog productief;)!

Wat het vliegticket betreft, ik heb voornamelijk gekeken naar rechtstreekse vluchten en natuurlijk zo goedkoop mogelijk, ik blijf toch een student hè. De verblijfplaats gaan jullie nog zien in een van mijn vlogs evenals het ziekenhuis zelf, dus dat stukje wordt nog vervolgd!

Inpakken en gaan!

Genoeg over alle voorbereidingen, de laatste voorbereiding die nu nog getroffen moet worden is het inpakken van het koffer en dan gaat de reis echt beginnen.

Benieuwd hoe deze reis verloopt en hoe mijn eerste weken in Ann Arbor zijn? Kijk dan vooral naar mijn aankomende vlogs!

See you the next time!

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl