de Verloskundige

Blog

Hej der!

18 februari 2020 - Door: Student verloskunde Veerle

Velkommen til min blog! Oh, wacht. Ik bedoel: welkom op mijn blog! Ik ben zo aan het oefenen met het Deens onder de knie krijgen, dat ik spontaan vergeten ben dat deze blog voor jou is en dat je Nederlands spreekt. Dit is mijn allereerste blogpost. En ik vind me dat toch een partij spannend. Maar ik hoop dat je er net zoveel zin in hebt als ik! Ik zal je namelijk hier, op deze plek meenemen in mijn avontuur naar Denemarken en je een kijkje geven in de geboortezorg van dat land. Dit zal ik doen door tijdens de periode dat ik er stage loop regelmatig een blog, maar ook af een toe een vlog te plaatsen. Maar… voordat dat moment echt is aangebroken, wil ik mezelf graag aan je voorstellen. Zo kunnen we samen dit geweldig nieuwe avontuur beleven!

Waar het allemaal begon

Ik ben Veerle Molenaar en ik zit in het tweede jaar van de opleiding verloskunde die ik volg in Rotterdam. Ik hou van aanpakken en dingen net even wat anders doen. Vandaar niet alleen mijn keuze voor het vak verloskunde, maar ook voor de stage in Horsens. Maar hoe kom ik daar nu weer bij?

Ten eerste het vak verloskunde. Zwangere vrouwen. De ontwikkeling van nieuw leven. Dat is geluk en soms ook verdriet. Maar vooral geluk. Spanning. De bevalling. Nieuwe ouders. Dat is wat het vak voor mij betekent. Het is wat ik wil. Vrouwen begeleiden tijdens een van de meest bijzondere, uitdagende en vaak mooiste momenten van hun leven. Iedere keer mag ik mee op hun kleine ontdekkingsreis. Van begin tot eind. Van de bloemetjes en de bijtjes tot een dikke buik. En ja… gebroken nachten horen er ook bij. Maar voor mij is het allemaal één groot feest. Want ik mag weer iemand helpen. En vooral, laten geloven in hun eigen kracht wat die reis mogelijk maakt.

En toen kwam Denemarken. Een hele andere ontdekkingsreis. Wat kon ik daar doen? Een land dat aan de top staat als het gaat om de geboortezorg. Een land waar wij in Nederland nog veel van zouden kunnen leren. En ik kreeg de kans om daar stage te gaan lopen? Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen!

Ga je mee?

En daar sta ik dan. Op het punt om op mijn volgende reis te gaan en de geboortezorg van Denemarken in te duiken. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in. Vlieg jij ook met mij mee?

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl