de Verloskundige

Bekijk de nieuwe films van ‘Zwanger in Nederland’

18 juli 2019

De beroepsorganisatie van verloskundigen (KNOV) heeft nieuwe voorlichtingsfilms gemaakt. Dit zijn: ‘Wanneer bellen?’, Pijnbestrijding in het ziekenhuis’ en ‘Inleiden’.

De films zijn een onderdeel van de filmreeks 'Zwanger in Nederland'. Begin 2019 werden al de films over ‘Gezond zwanger worden’ en ‘Gezond zwanger zijn’, ‘Omgaan met weeën’ en ‘Kraamzorg’ gelanceerd.

Wanneer bellen?

De film ‘Wanneer bellen?’ laat je duidelijk zien wanneer je meteen contact op moet nemen met je verloskundige. Bel de verloskundige altijd als je iets wilt bespreken met haar, je vragen hebt of je zorgen maakt. In de film is ook te zien bij welke symptomen je moet bellen.

Pijnbestrijding in het ziekenhuis

Voor pijnbehandeling met medicijnen moet je naar het ziekenhuis. Je kan kiezen voor verschillende pijnbehandelingsmethoden. Het filmpje ‘Pijnbestrijding in het ziekenhuis’ laat je stap voor stap de meest voorkomende manieren van pijnbehandeling zien.

Inleiden

Als je wordt ingeleid, verwijst je verloskundige je door naar een verloskundig team in het ziekenhuis, waar een gynaecoloog en een verloskundige deel van uit maken om je in te leiden. Dit betekent dat je in het ziekenhuis moet bevallen met een medische indicatie. In Nederland zijn er verschillende manieren om de bevalling in te leiden. Het filmpje ‘Inleiden’ laat je stap voor stap al deze manieren zien.

Bekijk de films!

Benieuwd naar de nieuwe voorlichtingsfilms? Bekijk ze dan snel!

De voorlichtingsfilms zijn ontwikkeld door de beroepsorganisatie van verloskundigen (KNOV), in samenwerking met verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en andere geboortezorgprofessionals.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl