de Verloskundige

Bekijk de nieuwe voorlichtingsfilms over gezond zwanger worden/zijn en kraamzorg

15 maart 2019

De beroepsorganisatie van verloskudigen (KNOV) heeft nieuwe voorlichtingsfilms ontwikkeld over gezond zwanger worden, gezond zwanger zijn en kraamzorg.

De films zijn een onderdeel van de filmsreeks 'Zwanger in Nederland'. In januari 2019 is 'Omgaan met weeën' gelanceerd. Nu volgen ook de films over gezonde zwangerschap en kraamzorg.

De voorlichtingsfilms zijn ontwikkeld door de beroepsorganisatie van verloskundigen (KNOV), in samenwerking met verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en andere geboortezorgprofessionals.

Gezond zwanger worden en Gezond zwanger zijn

De manier waarop je leeft, eet en beweegt, heeft invloed op je baby. Zowel tijdens de zwangerschap als daarvoor. Het is dus belangrijk hierop te letten. De films ‘Gezond zwanger worden’ en ‘Gezond zwanger zijn’ ondersteunen je voor en tijdens je zwangerschap bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl, zoals een gezond eetpatroon, stoppen roken en het drinken van alcohol en voldoende beweging. Ook wordt uitgelegd op welke manier de verloskundige jou hierin kan ondersteunen.

Kraamzorg

De bevalling is achter de rug en de kraamperiode is begonnen. Met welke zorgverleners krijgt je dan te maken en welke controles onderga jij en je pasgeboren baby? De voorlichtingsfilm ‘kraamzorg’ doorloopt alle belangrijke stappen en momenten in de kraamperiode.

Bekijk de film!

Benieuwd naar de nieuwe voorlichtingsfilms? Bekijk ze dan snel!

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl