de Verloskundige

De aftrap van onze landelijke campagne #PERSVRIJHEID gemist?

6 april 2022

Gisteren is onze publiekscampagne #PERSVRIJHEID van start gegaan waarin we iedereen die de geboortezorg een warm hart toedraagt oproepen zich uit te spreken tegen integrale bekostiging. De campagne werd afgetrapt met een live persconferentie in Nieuwspoort Den Haag. Hieronder kun je de verkorte persconferentie terugkijken.

​Wat is er ook alweer aan de hand?

De Tweede Kamer staat op het punt een beslissing te nemen waardoor de keuzevrijheid van de zwangere vrouw binnen de geboortezorg in Nederland verdwijnt. Verloskundigen staan juist voor deze keuzevrijheid. Als vertrouwde zorgverlener ondersteunen zij zwangere vrouwen in het zelf beslissen tijdens hun zwangerschap. Bijvoorbeeld over waar en met wie ze bevallen.


Jouw steun is hard nodig!

Met de campagne #PERSvrijheid wil de Koninklijke Nederlandse Organisatie van en voor verloskundigen (KNOV) de Tweede Kamer in laten zien dat ze niet akkoord moeten gaan met het voorstel van minister Kuipers en hier heeft de KNOV jouw hulp hard bij nodig. Help jij mee?

Deel onze actie
Deel jouw (zwangere) foto met #persvrijheid op social media. Check op Instagram de sticker library of download de afbeelding hier. Voorbeeldtekst:

De keuzevrijheid in de geboortezorg staat op het spel. Daarom voeren we actie voor #PERSVRIJHEID. Doe je mee? Check onzepersvrijheid.nl of @onzepersvrijheid.

Teken de petitie Noodalarm
Burgerinitiatief ‘Noodalarm Geboortezorg’ is een petitie gestart om te laten zien dat Nederland het hier niet mee eens is. Teken nu, want elke stem telt! Noodalarm Geboortezorg is een beweging van en voor zwangeren, ouders en zorgprofessionals.

Meer informatie

Meer lezen over de campagne kan op www.onzepersvrijheid.nl.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl