de Verloskundige

Deelnemers gezocht voor onderzoek naar meer continuïteit binnen de verloskundige zorg

21 juli 2022

Continuïteit van zorg leidt tot betere uitkomsten voor moeder en kind, tot een grotere tevredenheid onder vrouwen en daarnaast tot meer werkplezier onder verloskundigen.

Helaas is er in de huidige Nederlandse situatie lang niet altijd sprake van continuïteit. Daarom is de afdeling Verloskundige Wetenschap van Amsterdam UMC de COMIC studie gestart. Wil jij meedoen aan dit onderzoek? Dan kun je je melden op de website van het Childbirth Network.

COMIC studie

Met de COMIC studie wil men ontdekken welke factoren bij kunnen dragen aan continuïteit in de geboortezorg en welke factoren hierin belemmerend kunnen werken. Door te onderzoeken wat belangrijk is voor zowel zorgverlener als cliënt, kunnen we verloskundige zorgverleners helpen de geboortezorg te verbeteren.

Hoe ziet het onderzoek eruit?

Het onderzoek bestaat uit een documentanalyse, interviews onder verschillende verloskundige zorgverleners en focusgroepen met cliënten. Met de gevonden resultaten zal er een best practice meeting worden georganiseerd, om op die manier te komen tot concrete aanbevelingen voor de praktijk.

Vrouwen die mee willen doen aan de COMIC studie, worden gevraagd eenmalig deel te nemen aan een (online) focusgroep. Zo’n groep bestaat uit ongeveer zes vrouwen die recentelijk bevallen zijn. De onderzoeker zal vragen stellen over hoe de verloskundige zorg is ervaren, waarbij iedereen op elkaar mag reageren. De schatting is dat het in totaal 60 tot 90 minuten in beslag zal nemen. De datum en tijd hiervoor zullen in overleg worden bepaald.

Meer informatie is hier te vinden.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl