de Verloskundige

Jouw ervaring gevraagd voor onderzoek over inleiden (opwekken) van de bevalling bij 39 - 41 weken

17 september 2020

Ben je zwanger geweest en heb je tegen het einde van je zwangerschap zelf aangegeven bij de verloskundige dat je de behoefte had om de bevalling tussen de 39 en 41 weken op te wekken? Misschien omdat de zwangerschap je erg zwaar viel, of omdat je de bevalling wilde kunnen plannen? Dan zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen.

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG), Patiëntenfederatie Nederland en Stichting Zelfbewustzwanger willen gezamenlijk een keuzehulp maken. Deze keuzehulp moet vrouwen helpen om te kiezen voor de behandeling die het beste bij hen past, wanneer ze de behoefte voelen om de bevalling kunstmatig op te laten wekken.

Om deze keuzehulp goed op te zetten, zijn wij benieuwd naar jouw ervaringen. Hoe heb je bijvoorbeeld gekozen om wel of niet ingeleid te worden? Wat was voor jou belangrijk hierbij? En wat voor informatie heb je gekregen om je beslissing te kunnen maken?

Als je je ervaring met ons wil delen, nodigen we je uit om deel te nemen aan een groepsgesprek en/of een digitale vragenlijst over dit onderwerp in te vullen. Het maakt niet uit of je er uiteindelijk wel of niet voor hebt gekozen om ingeleid te worden.  

Online groepsgesprek
Het online groepsgesprek vindt plaats op maandag 12 of dinsdag 13 oktober en duurt maximaal twee uur. Zorg ervoor dat je deze data dus vrijhoudt wanneer je je aanmeldt.

De groep zal bestaan uit ongeveer acht vrouwen die voor de keuze om hun bevalling op eigen verzoek op te laten wekken hebben gestaan. We praten over je ervaringen rondom de beslissing om op jouw verzoek de bevalling op te wekken. Alles wat je zegt wordt anoniem verwerkt. Als dank voor het delen van je ervaring ontvang je na deelname aan het groepsgesprek een cadeaubon ter waarde van €20,-.

Digitale vragenlijst
De digitale vragenlijst zal eind oktober, begin november verstuurd worden.  

Wil je meedoen om de zorg voor zwangere vrouwen te verbeteren?

Meld je dan aan via https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/inleidenbevalling

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl