de Verloskundige

Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen

26 maart 2018

De kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen wordt sinds 2015 aanbevolen door de Gezondheidsraad. De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) heeft het RIVM en VWS geadviseerd om de kinkhoestvaccinatie op te nemen in het Rijksvaccinatieprogramma en te laten uitvoeren door de verloskundig zorgverlener.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid laat op 22 maart weten nog geen harde uitspraak te doen over het aanbieden van de kinkhoestvaccinatie en over de uitvoerbaarheid.  Om die reden gaat het ministerie van VWS met het RIVM en de betrokken beroepsgroepen, waaronder de KNOV, werken aan een uitvoeringsvariant. Een definitief besluit over het invoeren van de klinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen neemt hij voor de zomer. 

Belangrijke informatie

Zwangere vrouwen die hun baby na de geboorte beter willen beschermen tegen kinkhoest kunnen zich nu al op eigen kosten laten vaccineren. Als je je nu al wilt inenten, dan kan je contact opnemen met je huisarts of de GGD. Zij kunnen je daarover adviseren. 

Kijk voor meer informatie of vragen over de kinkhoestvaccinatie op de website van het RIVM

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl