de Verloskundige

Kosten verloskundige zorg 2019

9 januari 2019

Weet jij welke verloskundige zorg wordt vergoed door je zorgverzekeraar en voor welke zorg je een eigen bijdrage betaalt? Het is goed om te weten welke zorgkosten je precies vergoed krijgt, zodat je goed voorbereid de bevalling ingaat en niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wat wordt er vergoed vanuit de basisverzekering?

Verloskundige zorg hoort tot het basispakket van de zorgverzekering. Dat betekent dat de kosten voor de verloskundige, verloskundig actieve huisarts, gynaecoloog en kraamverzorgende vanuit de basisverzekering vergoed worden. De basisverzekering vergoedt zorg die moeder en baby vóór, tijdens en na de bevalling nodig hebben. In je zorgpolis kun je lezen welke zorg je vergoed krijgt door je zorgverzekering. Het type zorgpolis bepaalt bovendien of je zelf een zorgaanbieder mag kiezen. De kosten van zorg rond de zwangerschap kunnen (deels) ten laste komen van het verplichte eigen risico. Ook zijn er zorgvoorzieningen en behandelingen waarvoor je een eigen bijdrage moet betalen. Denk aan geneesmiddelen en aan kosten voor vervoer. Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering.

Wil je weten welke zorg je vergoed krijgt en voor welke zorg je een eigen bijdrage betaalt? Bekijk dan het schema verloskundige zorg.

Meer informatie

Meer informatie over vergoedingen van zorg tijdens de zwangerschap en rondom de bevalling lees je op de pagina ‘kosten verloskundige zorg’.  

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl