de Verloskundige

Laat jij je vaccineren? Doe mee met belangrijk onderzoek!

10 juni 2021

Ben jij zwanger en laat jij je binnenkort vaccineren tegen het coronavirus? Dan kun jij helpen bij een belangrijk onderzoek van het Amsterdam UMC!

Uit onderzoek onder 35,000 zwangere vrouwen die gevaccineerd zijn met het Pfizer of Moderna vaccin tegen COVID-19 blijkt geen verhoogd signaal ten aanzien van bijwerkingen bij zwangere vrouwen of haar kind.

Veel meer onderzoek is nodig om te kijken hoe zeer een COVID-19 vaccinatie de zwangere vrouw en haar (ongeboren) kind beschermt en wat het beste moment is om een vaccinatie te geven.

Daarom doet het Amsterdam UMC onderzoek naar het effect van het corona vaccin op zwangere. Met spoed zoekt het Amsterdam UMC 250 vrouwen die binnenkort gevaccineerd worden in de zwangerschap en bij wie we voor en na vaccinatie(s) een buisje bloed mogen afnemen en die bereid zijn bij de bevalling 1 buisje bloed en een buisje navelstrengbloed af te staan om te onderzoeken hoeveel antistoffen zwangere vrouwen en hun kinderen krijgen na COVID-19 vaccinatie.

Het bloed kan thuis worden afgenomen, zodat je niet hoeft te reizen.

Hoe kun jij helpen?

Zonder jouw hulp kunnen we niet verder met dit onderzoek. Je kunt op verschillende manieren helpen:

  1. Stuur een email naar CovidZwanger@amsterdamumc.nl met daarin je naam, adres en telefoonnummer. De onderzoekers nemen zo snel mogelijk contact op of meld je hieronder aan!
  2. Deel dit bericht met jouw netwerk en vraag hen om dit ook te doen. Gebruik daarbij #zwangercoronavaccin.

Meer informatie

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl