de Verloskundige

Lever input voor de richtlijn Omgaan met pijn tijdens de bevalling

27 november 2017

Patiëntenfederatie Nederland is op zoek naar zwangere vrouwen en moeders en vaders die ervaring hebben met pijn en pijnverlichting bij de geboorte van hun kind.

Ervaringen

Ben je in de afgelopen twee jaar vader of moeder geworden? Jouw ervaringen worden meegenomen bij het opstellen van een richtlijn voor zorgverleners over het omgaan met pijn tijdens de bevalling.

Help met jouw ervaring de zorg beter te maken. De Patiëntenfederatie neemt jou ervaringen en wensen mee bij het opstellen van een nieuwe richtlijn over omgaan met pijn tijdens de bevalling. In een richtlijn staan aanbevelingen voor zorgverleners over hoe zij goede zorg kunnen verlenen.

Wensen

Vrouwen geven vaak aan dat bevallen pijn doet. Hoe bereid jij je hierop voor als je zwanger bent? Ben je al bevallen? Dan tellen jouw ervaringen met pijn bij de bevalling.
Er zijn verschillende manieren om de pijn te verlichten, zoals een ruggenprik, massage, lachgas of yoga-oefeningen. Wat zijn of waren jouw wensen om de pijn te verlichten? Hoe heeft jou partner dit ervaren? Wat ging er goed en wat kan beter?

Vragenlijst invullen

Ben je zwanger of ouder van een kindje dat maximaal twee jaar geleden is geboren? Vul dan de vragenlijst in. Het invullen duurt gemiddeld 10-15 minuten.

Bron

Patiëntenfederatie Nederland - https://www.patientenfederatie.nl/nieuws/meldactie-pijnverlichting-bij-de-bevalling

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl