de Verloskundige

Nieuw advies: drink geen borstvoedingsthee

17 november 2020

Speciale borstvoedingsthee, of borstvoedingsmix, is te koop in (web)winkels en wordt door verkopers en fabrikanten aangeprezen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. De thee zou goed zijn voor de melkafscheiding.

Deze theeën bevatten vaak venkel en anijs. Beide ingrediënten bevatten de genotoxische stof estragol. Wanneer je als vrouw deze thee drinkt, is het mogelijk dat je baby in aanraking komt met deze stof. Omdat er een mogelijk gezondheidsrisico is voor baby's, raadt Bureau Risicobeoordeling & onderzoek (BuRO) zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven uit voorzorg af om deze thee te drinken. BuRO is een onafhankelijk onderdeel van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Advies

Dit nieuwe advies is een aanscherping van het bestaande advies om tijdens je zwangerschap maximaal twee koppen venkel- en anijsthee per dag te drinken. Geef je borstvoeding, dan gold al het advies om helemaal geen venkel- en anijsthee te drinken. Alle informatie over dit nieuwe advies, vind je in de vraag & antwoord op de website van het Voedingscentrum. Het nieuwe advies wordt ook opgenomen in de app ZwangerHap. In deze gratis app kun je producten zoeken en zien of je die tijdens je zwangerschap veilig kunt eten en drinken.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl