de Verloskundige

Nieuwe folder en signalenkaart beschikbaar over de periode na de bevalling

25 januari 2019

De bevalling is achter de rug. Jij en je kindje gaan nu de kraamperiode in. Wat kun je verwachten in deze periode? Welke controles krijgen jij en je baby en welke zorgverleners zijn daarbij betrokken? En wat kan je doen om zo goed mogelijk te herstellen?

Folder 'Net bevallen'

Je bent kraamvrouw tot 6 weken na je bevalling. Lichamelijk, emotioneel en sociaal gezien verandert er veel. Deze veranderingen zijn de eerste twee weken na de bevalling het meest merkbaar. De folder 'Net bevallen' geeft je praktische tips en informatie over de kraamperiode, zoals het geven van borstvoeding, mogelijke ongemakken waarmee je te maken kunt krijgen en het herstellen na de kraamperiode.

Signalenkaart: Net bevallen

De signalenkaart is een belangrijk onderdeel van de folder. Deze kaart geeft een overzichtelijke weergave van belangrijke signalen die je kunt herkennen bij jou of bij je kindje. Ben je minder dan 2 weken geleden bevallen en herken je één van deze signalen? Neem dan direct contact op met je verloskundige! 

De signalenkaart is vormgegeven op een handbaar formaat. Ben je net bevallen? Dan adviseert de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) je deze kaart uit te printen, zodat je voorbereid bent op een dergelijke situatie.

Bekijk de folder en de signalenkaart

Je kunt de folder 'Net bevallen' en de signalenkaart downloaden via de folderpagina.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl