de Verloskundige

Start landelijke campagne tegen zwangerschapsdiscriminatie

18 september 2017

Het college van de Rechten van de Mens maakt bekend dat er nog altijd veel te veel meldingen binnen komen over zwangerschapsdiscriminatie.

Eerder werd het meldpunt zwangerschapsdiscriminatie opgericht. Binnen twee weken tijd kwamen daar meer dan 550 meldingen binnen.

Start landelijke campagne

Om zwangerschapsdiscriminatie tegen te gaan, start het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid deze week een landelijke campagne. Met deze campagne hoopt het ministerie werkgevers bewust te maken van mogelijke zwangerschapsdiscriminatie en te wijzen op het talent dat ze mogelijk laten lopen.

13 maatregelen

De campagne is onderdeel van het actieplan zwangerschapsdiscriminatie dat de minister in maart heeft gepresenteerd en waarmee met 13 maatregelen actief werk wordt gemaakt van de aanpak van zwangerschapsdiscriminatie.

Met radiospotjes, online advertentie en de inzet van social media wordt aandacht besteed aan het omgaan met zwangerschap op het werk.

Zet een streep door discriminatie

Op www.zeteenstreepdoordiscriminatie.nl worden bovendien tips gegeven over hoe werkgever en medewerkers samen tot goede afspraken kunnen komen rondom zwangerschap op de werkvloer.

Bron: Rijksoverheid

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl