de Verloskundige

Thuis bevallen met verloskundige net zo veilig als in ziekenhuis

31 augustus 2015

Bevallen bij de verloskundige is even veilig als een bevalling in het ziekenhuis onder begeleiding van een gynaecoloog. Dat concluderen gynaecologen en verloskundigen van het AMC en het VUmc in Amsterdam naar aanleiding van onderzoek onder 80.000 zwangeren.

Zelf kiezen waar je wilt bevallen

In Nederland kun je kiezen of je thuis, in het geboortecentrum, of poliklinisch (in het ziekenhuis) wilt bevallen. Onderzoek heeft bewezen dat al deze plekken veilig zijn, dat concluderen gynaecologen en verloskundigen van het AMC en het VUmc.

Je keuze kan alleen wel beïnvloed worden door het verloop van je zwangerschap en bevalling. Zijn jij en je baby gezond? Dan doet je eigen verloskundige de bevalling. Je kunt dan kiezen of je thuis, een geboortecentrum of poliklinisch wilt bevallen.

Heb je een medische indicatie en moet jouw gezondheid en die van je baby extra in de gaten gehouden worden? Dan beval je in het ziekenhuis. Een verloskundige die in het ziekenhuis werkt, begeleidt je dan samen met een gynaecoloog.

Meer informatie

Bron

NRC.nl - Thuis bevallen toch net zo veilig als in het ziekenhuis http://www.nrc.nl/nieuws/2015/08/31/thuis-bevallen-is-net-zo-veilig-als-in-het-ziekenhuis/

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Reacties

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl