de Verloskundige

Zwanger en gevaccineerd tegen Corona?

19 januari 2021

In Nederland verzamelt het Bijwerkingcentrum Lareb informatie over het gebruik van geneesmiddelen en de eventuele bijwerkingen daarvan. Zij doen dit ook voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven.

Natuurlijk wordt er door het Lareb ook naar de effecten van de verschillende Corona-vaccinaties in de zwangerschap en tijdens de borstvoeding gekeken. Dit kan niet zonder de hulp van zwangeren en borstvoedende moeders. De verloskundigen en gynaecologen van Nederland willen alle zwangeren oproepen om, als ze gevaccineerd worden vlak voor of in de zwangerschap, zich bij Moeders van Morgen aan te melden. Dit kan ook als je nu borstvoeding geeft. Op die manier kun je meehelpen met het in kaart brengen van de eventuele nadelen en bijwerkingen.

Ook als je niet wordt gevaccineerd, maar wel geneesmiddelen (denk aan bijvoorbeeld paracetamol, foliumzuur, maar ook antibiotica en andere medicijnen) gebruikt vlak voor of tijdens je zwangerschap of tijdens de borstvoedingsperiode kun je je aanmelden.

Meld je aan bij Moeders van Morgen!

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl