de Verloskundige

Film: Hoe ga je om met pijn?

Je lichaam reageert meteen op bevallingspijn door zelf pijnstillers (endorfines) aan te maken zodat je minder pijn voelt. Angst of spanning belemmert de aanmaak van endorfines. Daarom is het belangrijk zo ontspannen en comfortabel mogelijk te zijn tijdens je bevalling. Maar wil je bevallen met pijnstilling, dan kun je kiezen uit pijnstillingsmethoden zonder en met medicijnen.

Volledige film

De geboorte van je baby is een belangrijke gebeurtenis. Maar ook spannend; wat kun je verwachten? Bekijk de film ‘Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?’ en hoor van andere moeders en vaders wat hun verwachtingen waren, hoe zij zich hebben voorbereid en hoe hun bevalling uiteindelijk is gegaan. Professionals, zoals een verloskundige, gynaecoloog en een neurowetenschapper, geven informatie over baringspijn, de meest voorkomende pijnbehandelingsmethoden en hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling.

Verkorte versie

Wil je een voorproefje van de volledige film? Bekijk dan de verkorte versie. De geboorte van je baby is een belangrijke gebeurtenis. Maar ook spannend; wat kun je verwachten? Bekijk de verkorte film ‘Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?’ en hoor van andere moeders en vaders wat hun verwachtingen waren en hoe zij zich hebben voorbereid op de bevalling. Professionals, zoals verloskundigen en een gynaecoloog, geven informatie over baringspijn, de meest voorkomende pijnbehandelingsmethoden en hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling.

Film animaties

Om je voor te bereiden op de geboorte van je baby kun je je verdiepen in de meest voorkomende pijnbehandelingsmethoden. De voor- en nadelen van de pijnbehandelingsmethoden worden verduidelijkt met animaties.

Lees ook de folder: 'Hoe ga je om met pijn?'

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl