de Verloskundige

Films: Gezond zwanger worden en Gezond zwanger zijn

De manier waarop je leeft, eet en beweegt, heeft invloed op je baby. Zowel tijdens de zwangerschap als daarvoor. Het is dus belangrijk hierop te letten. De films ‘Gezond zwanger worden’ en ‘Gezond zwanger zijn’ ondersteunen je voor en tijdens je zwangerschap bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl, zoals een gezond eetpatroon, stoppen roken en het drinken van alcohol en voldoende beweging. Ook wordt uitgelegd op welke manier de verloskundige jou hierin kan ondersteunen.

De voorlichtingsfilms zijn ontwikkeld door de beroepsorganisatie van verloskundigen (KNOV), in samenwerking met verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgers en andere geboortezorgprofessionals. Deze films zijn een onderdeel van de filmreeks 'Zwanger in Nederland'.

Gezond zwanger worden

Als je zwanger wilt worden, kun je ervoor zorgen dat je kind een gezonde start krijgt. De verloskundige helpt je daarbij. Als je gezond leeft, dan vergroot je de kans op een zwangerschap. Ook leg je alvast een goede basis voor de gezondheid van je kind.

Gezond zwanger zijn

Een gezonde levensstijl van moeders is cruciaal voor een gezonde ontwikkeling van de ongeboren baby. Een gezond klimaat in de baarmoeder is niet alleen van invloed op de zwangerschap, maar ook op de latere gezondheid van een kind.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl