de Verloskundige

Bewegen

Minimaal een half uur bewegen per dag zorgt ervoor dat je lichaam in een goede conditie is als je zwanger wilt worden. Sportte je al regelmatig, dan kun je daarmee doorgaan als je zwanger bent. Luister dan wel naar je lichaam en breng je sportbegeleider op de hoogte van je zwangerschap (als je deze hebt).
Begin je met sporten tijdens de zwangerschap? Doe dat dan onder begeleiding. Er zijn voor zwangere vrouwen speciale sportprogramma’s onder professionele begeleiding.

Gezond gewicht
Als je te licht of te zwaar bent, dan heeft dat invloed op je vruchtbaarheid.

Ondergewicht
Met overgewicht heb je een grotere kans op problemen met zwanger worden. Heb je ondergewicht dan kan je menstruatie wegblijven. Hierdoor ben je minder vruchtbaar. Ondergewicht bij een man kan zorgen voor minder zaadcellen in zijn sperma.

Overgewicht
Bij ernstig overgewicht wordt het steeds moeilijker om spontaan zwanger te worden. Je hebt ook meer kans op complicaties tijdens de zwangerschap. Zoals een hoge bloeddruk.
Ook mannen met overgewicht zijn minder vruchtbaar.
Als je een zwangerschapswens hebt, is het daarom beter om eerst af te vallen voordat je zwanger wordt. Zo nodig kan dit met hulp van een diëtist.

Ben je al zwanger? Richt je dan niet op afvallen, maar probeer in plaats daarvan niet te veel aan te komen tijdens de zwangerschap. Dit kun je doen door gezond te eten en regelmatig te bewegen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl