de Verloskundige

Zwanger worden

Moeilijk zwanger worden

Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk zwanger worden. Als dit na een jaar proberen nog niet gelukt is, kunnen jij en je partner hiervan de oorzaak laten onderzoeken. Maak dan een afspraak bij een verloskundige of bij je huisarts. Zij kunnen jullie zo nodig doorverwijzen naar een gynaecoloog.

Vruchtbaarheidsbehandeling

Blijkt dat jullie niet ‘op de gewone manier’ zwanger kunnen worden, dan kan je eventueel in aanmerking komen voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Een vruchtbaarheidsbehandeling garandeert helaas geen zwangerschap.

Als je wat ouder bent

De ideale leeftijd om zwanger te worden, is tussen de 25 en 35 jaar. Vrouwen in Nederland zijn gemiddeld iets ouder dan 29 jaar als ze hun eerste kind krijgen.

De ideale leeftijd om zwanger te worden, is tussen de 25 en 35 jaar. Vrouwen in Nederland zijn gemiddeld iets ouder dan 29 jaar als ze hun eerste kind krijgen. Gemiddeld heb je 20% kans per maand om zwanger te worden. Als je ouder bent dan 35 jaar, kan het langer duren om zwanger te worden. Na je 35ste is de kans nog 10%. Ook heb je meer kans op een miskraam en problemen tijdens de zwangerschap. Naarmate je ouder bent stijgt ook de kans op een kind met een chromosomale afwijking, zoals het Down syndroom.

Meer informatie

Lees meer over vruchtbaarheidsproblemen op de website van Freya

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl