de Verloskundige

Je partner

Ook bij je partner kan de behoefte aan seks en de beleving ervan door de zwangerschap veranderen. De één vindt het zwangere lichaam heel aantrekkelijk. Terwijl de ander het lichaam van zijn partner ziet veranderen in een 'moederlijf' waardoor de zin in seks kan verminderen.

Ook zonder veel seks kan de zwangerschap een periode van bijzondere intimiteit zijn voor jou en je partner. Door het voelen van de bewegingen in je buik, het luisteren naar het hartje van de baby en het praten tegen de baby kan je partner de zwangerschap mee beleven.

Er zijn ook partners die het moeilijk vinden om hun rol te bepalen tijdens de zwangerschap en bijvoorbeeld helemaal op gaan in hun werk. Praat hier met elkaar over.

Is je partner een man? Sommige mannen zijn bang dat ze het kind door de gemeenschap beschadigen. Die angst is niet nodig: de baby wordt goed beschermd door het vruchtwater en de baarmoedermond is goed afgesloten. Als je partner toch bang is om te penetreren, dan kan seks zonder penetratie erg prettig zijn.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl