de Verloskundige

Covid-19-vaccinatie

Najaar 2022

Vanaf 4 oktober 2022 kun je als je zwanger bent via je verloskundige of gynaecoloog de uitnodiging voor de herhaalprik corona verwachten. De uitnodiging komt per post of per mail. Je hebt deze uitnodiging nodig om een afspraak te kunnen maken bij de GGD. Je kunt je vanaf het moment dat je de uitnodiging hebt gekregen, aanmelden bij de GGD (in de uitnodigingsbrief staat vanaf 10 oktober, maar dat klopt niet). Wil je meer weten over de herhaalprik in de zwangerschap? Bekijk dan de Q&A of de website van het het RIVM.

Voorjaar 2021

Wel of niet een prik tegen corona?

Zwangere vrouwen met COVID-19 hebben een groter risico op het ontwikkelen van een ernstig verloop van de ziekte voor de vrouw en haar kind. Daarom adviseren gynaecologen, verloskundigen en kinderartsen alle zwangere vrouwen op ieder moment van de zwangerschap zich te laten vaccineren met een mRNA-vaccin (Pfizer of Moderna).

Informatiekaart Wel of niet een prik tegen corona?

De informatiekaart Wel of niet een prik tegen corona? helpt je bij de keuze om wel of geen prik te halen. De Informatiekaart is ook vertaald in het Pools, Engels, Arabisch en Turks. Ook kan je met deze informatiekaart makkelijker met je huisarts, verloskundige of gynaecoloog praten, over de prik tegen corona. Deze informatiekaart is nu ook vertaald in het Pools, Engels, Turks en Arabisch.

Vragen en antwoorden over corona en zwanger worden/zijn

Kijk de livestream terug van januari 2022. Tijdens de livestream gaven gynaecologen en verloskundigen uitleg over de prik tegen corona. Ook beantwoordden ze vragen van vrouwen die zwanger zijn. Of zwanger willen worden.

Heb je de livestream gemist of wil je het nog eens rustig terugkijken? Bekijk het terug op een moment dat het jou uitkomt. Je vind hieronder een overzicht met veelgestelde vragen over zwangerschap, vruchtbaarheid en coronavaccinatie.

Dit was een samenwerking van de NVOG, KNOV en het ministerie van VWS.

Zorgen en feiten over vaccinaties en zwangerschap

Drie vrouwen over hun twijfels en afwegingen.

Vaccineren als je zwanger bent of een kinderwens hebt

GGD-arts Putri Hintaran vertelt over vaccineren als je zwanger bent of een kinderwens hebt.

Zwanger of kinderwens?

Gynaecoloog Sam Schoemakers beantwoordt vragen over coronavaccinatie als je een kinderwens hebt.

Kun je je laten vaccineren tegen corona als je zwanger bent of zwanger wilt worden?

Hoe zit het met coronavaccinatie als je zwanger bent, zwanger wilt worden, of borstvoeding geeft? Lauren Verster is in gesprek met immunoloog Marjolein van Egmond en voormalig huisarts Ted van Essen, waarbij de vragen worden beantwoord van lezers van Ouders van Nu.

Mogelijke gevaren

Gynaecoloog Liesbeth van Leeuwen vertelt in een podcast over de mogelijke gevaren van Corona voor een zwangere vrouw en haar kind. Beluister de podcast 'Zwanger, corona en aan de beademing

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl