de Verloskundige

Tips

Tips voor fijne seks na de bevalling

Maak tijd vrij
Het kan enorm helpen om tijd voor elkaar te maken. Dat schiet er vaak bij in met al je zorgtaken en werk. Prik bijvoorbeeld een vaste 'partneravond' of plan een weekendje weg zonder kind. Zorg voor een oppas waar je vertrouwen in hebt.

Meer dan geslachtsgemeenschap
Gemeenschap kan in het begin pijnlijk zijn. Maar je kunt ook heel fijn met elkaar vrijen zonder geslachtsgemeenschap. Wees creatief en ontdek andere manieren van intimiteit en seks. Elkaar masseren, zoenen en likken of masturberen terwijl de ander toekijkt kan ook heel opwindend zijn.

Geen druk
Leg er niet teveel druk op als je weer met elkaar gaat vrijen. Het is meestal al even geleden dat je seks hebt gehad. Voor jou is dat waarschijnlijk logisch, maar je partner kan zich flink gefrustreerd voelen. Zijn zin is vaak onveranderd, waardoor seks beladen kan worden: wanneer kunnen we weer? Dat komt de ontspanning en opwinding niet ten goede.

Andere rol
Na de bevalling moet je elkaar vaak opnieuw ontdekken. Je leven staat al snel in het teken van je kind. Hoe vind je een goede balans en kun je blijven genieten van elkaar? Praat met elkaar over wat je wilt en verwacht. Blijf elkaar verrassen met cadeaus of uitstapjes en regel eens een oppas. Partners die hun focus op het ouderschap soms loslaten zijn vaak meer tevreden over hun relatie.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl