de Verloskundige

Houdingen

Tijdens de zwangerschap kun je misschien niet meer op dezelfde manier vrijen als daarvoor. Je buik zit in de weg of je hebt last van je rug. Zoek samen naar aangename manieren van vrijen en bespreek wat jullie prettig vinden. Als geslachtsgemeenschap niet fijn (meer) is, kun je natuurlijk ook op andere manieren vrijen. Denk bijvoorbeeld aan stimulatie van de clitoris of penis met de hand of de mond. De volgende 'standjes' bij geslachtsgemeenschap kunnen vaak wel.

Vrouw bovenop
Je gaat op je hurken of knieën op je partner zitten. Dit is een prettige houding, omdat er niet veel gewicht op je buik en borsten komt en jij het tempo bepaalt.

Man bovenop
Je partner ligt niet op je - zoals bij de missionarishouding - maar steunt op handen en knieën. Daardoor komt je buik niet in de verdrukking. In een aanpassing gaat je partner als het ware op je bovenbenen zitten.


Zijligging
Je ligt met de gezichten naar elkaar toe. Trek één been op om je partner de ruimte te geven.

Naast elkaar
Je ligt op je rug en je partner ligt naast je op zijn zij. Je slaat je benen over hem heen zodat zijn penis in je vagina kan. Eventueel kun je de penis tussen je benen klemmen en ermee over je vagina en clitoris wrijven.

Lepeltjes
Vooral in de laatste periode van de zwangerschap is lepeltje-lepeltje een prettig standje. Je ligt als twee lepeltjes tegen elkaar aan. Jij ligt op je zij en je partner ligt tegen je rug aan.

Zittend
Je partner zit op een stoel of de rand van het bed, zodat jij makkelijk wijdbeens op hem kan zitten met je gezicht naar je partner toe of andersom. Jij bepaalt het tempo en je partner kan je ondertussen met beide handen strelen.

Handen en knieën
Je zit op handen en knieën en je partner zit achter je. Door de positie van de armen kan je partner de mate en intensiteit van de penetratie variëren.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl