de Verloskundige

Positieve Gezondheid

Steeds meer verloskundigen werken met Positieve Gezondheid, zowel tijdens de individuele spreekuren als in de CenteringZwangerschap groepen. Als je verloskundige je vanuit dit concept begeleidt, krijg je een brede kijk op jouw eigen welzijn en gezondheid en ben je beter in staat je eigen wensen te bepalen, te bespreken en er mee aan de slag te gaan.

Met Positieve Gezondheid ligt het accent op jou; op wat jouw leven betekenis geeft, zodat je veerkrachtig in het leven kunt staan.

Wat is het (spinnenweb)?

Alle aandacht gaat vaak uit naar je eventuele klachten en gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Door breed naar jezelf, je gezondheid en je leefsituatie te kijken, ben je beter in staat om met die klachten en gezondheidsproblemen om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

Als je verloskundige met Positieve Gezondheid werkt, kan ze je tijdens de zwangerschap vragen ‘het spinnenweb’ in te vullen. Dit is een handige (digitale) tool, die is voortgekomen uit onderzoek naar wat mensen zelf verstaan onder gezondheid. Met het spinnenweb kun je je eigen gezondheid in kaart brengen en bespreken met bijvoorbeeld je verloskundige (als je dat wil).

Kijk ook het filmpje: Mijn Positieve Gezondheid - Hoe werkt het?

Mijnpositievegezondheid.nl

Als je verloskundige (nog) niet met Positieve Gezondheid werkt, kun je toch het spinnenweb voor jezelf invullen. Ga naar mijnpositievegezondheid.nl, vul het spinnenweb in en beantwoordt de volgende vragen:

  • Wat valt op als je kijkt naar je gezondheidsoppervlak?
  • Wat is voor jou belangrijk, wat zijn jouw dromen of drijfveren?
  • Wat wil je meer aandacht geven of eventueel veranderen?
  • Wat kan een eerste stap zijn?
  • Is er iets dat je daarbij tegenhoudt?
  • Wie of wat kan je helpen?

Meer informatie

Het aantal verloskundigenpraktijken, dat Positieve Gezondheid en het spinnenweb aanbiedt, groeit hard. Vraag je verloskundige om meer informatie of check de website Mijn Positieve Gezondheid.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Zoek een verloskundige bij jou in de buurt

Ben je zwanger of heb je een kinderwens?

Neem dan contact op met een verloskundige.

Over deverloskundige.nl

Deze site is een initiatief van de KNOV, de beroepsorganisatie van verloskundigen.

Naar knov.nl